Klauzula informacyjna  - monitoring wizyjny
w Zespole Szkół Administracyjno-Ekonomicznych i Ogólnokształcących w Bytomiu
 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE. 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE),  informujemy, że:

Administratorem danych osobowych przetwarzanych w związku z funkcjonowaniem systemu monitoringu jest Zespół Szkół Administracyjno-Ekonomicznych i Ogólnokształcących w Bytomiu przy  ul. Webera 6 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.  tel: 32 281 03 88, 32 282 34 82

           Dane kontaktowe inspektora: Inspektor IOD Urząd Miejski w Bytomiu  ul. Smolenia 35,  mail Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  1. Dane osobowe są przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. e RODO wykonanie zadania realizowanego w interesie publicznym przez Administratora w celu zapewnienia bezpieczeństwa uczniom i pracownikom oraz ochrony mienia na podstawie art. 108a ustawy z dnia 14 grudnia 2016 roku Prawo oświatowe; 
  1. Odbiorcami danych osobowych rejestrowanych przez system monitoringu będą wyłącznie organy publiczne w ramach konkretnego postępowania prowadzonego na podstawie przepisów prawa (np. policja, prokuratura, sąd) oraz firma obsługująca i serwisująca system monitoringu.
  2. Dane osobowe pozyskane z monitoringu będą przetwarzane i przechowywane w okresie  do 14 Okres przechowywania może zostać przedłużony do czasu zakończenia czynności lub postępowania w którym nagranie stanowi dowód w sprawie, jednakże nie dłużej niż do czasu wyjaśnienia sprawy albo zakończenia odpowiednich postępowań; 
  1. Kamery wizyjne obejmują następujące obszary wejście główne, korytarze, teren podwórka. 
  1. Osoba której dane dotyczą ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, do żądania usunięcia danych oraz ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, gdy uzna,
    iż przetwarzanie danych osobowych jego dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r.(UE 2016/679);
  2. Dane osobowe nie będą podlegać decyzji, która opiera się na zautomatyzowanym przetwarzaniu, w tym profilowaniu;

Dane nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani organizacji międzynarodowej.

Klauzula informacyjna - monitoring wizyjny.

W związku z podjęciem przez Radę Miejska w dniu 25 listopada 2019 r. uchwały nr XXI/304/19 w sprawie zamiaru przekształcenia Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej w Bytomiu poprzez zmianę siedziby z ul. Józefa Rostka 16 na pl. Klasztorny 2 oraz po uzyskaniu pozytywnej opinii Śląskiego Kuratora Oświaty w przedmiotowej sprawie informuje, że od dnia 1 września 2020 r. Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna w Bytomiu będzie funkcjonowała w nowej lokalizacji tj. na placu Klasztornym 2.

Grupa młodsza

Teatr ROZBARK zaprasza dzieci na zajęcia w ramach projektu „Ferie w Teatrze”!
 
 
Od 13 stycznia do 17 stycznia w Teatrze ROZBARK odbędą się zajęcia
taneczne i aktorskie skierowane do dzieci w wieku: 6-10 lat oraz 11-15
lat. Zajęcia odbywać będą się w trzech blokach (każdy blok to 60 min.),
każdego dnia w godzinach od 9.30 do 13.00. Całość warsztatów przebiegać
będzie w miłej i przyjemnej atmosferze motywującej do działania oraz
rozwoju osobistego. Przygotowane ćwiczenia będą miały charakter zabawy,
dzięki czemu uczestnicy zajęć będą mogli w nietypowy sposób spędzić
ferie zimowe.

ferie zimowe

Piłka ręczna

Piłka ręczna codziennie poniedziałek - piątek 11,30 -13,30 oraz sobota 10,00-11,30 hala Strzelców Bytomskich.

Zajęcia szermiercze 

W okresie ferii zimowych organizujemy bezpłatne zajęcia dla wszystkich chętnych oraz naszych zawodników 4 razy w tygodniu od poniedziałku do czwartku od 17:15 - 19:00.
Na miejscu jak co roku w okresie ferii możliwość bezpłatnego wypożyczenia wyposażenia szermierczego.

Krzysztof Ćwioro - Wiceprezes Zarządu
Bytomskie Towarzystwo Szermiercze

Ferie w Operze

 22 stycznia (środa) godz. 16.00 - lekcja baletowa dla dzieci na sali baletowej – koszt 5 zł/os; prowadzenie Aneta Pająk-Cwojdzińska; opłata w kasie biletowej Opery Śląskiej. Tematyka: Czym jest balet; baletki, baleriny, tutu i paczka; podstawy baletu oraz taneczne zabawy.

23 stycznia (czwartek) godz. 16.00 - zajęcia wokalne dla dzieci na Sali szkoleniowej – koszt 5 zł/os; prowadzenie Oskar Zgoła; opłata w kasie biletowej Opery Śląskiej. Tematyka: Bawimy się śpiewająco.

Zapisy na zajęcia: Biuro Obsługi Widza tel. 32 396 68 53, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zwiedzanie Opery po wcześniejszym ustaleniu terminu Tel. 733 916 101

Ferie w Bibliotece Miejskiej

Ferie zimowe 2020 w Miejskiej Bibliotece Publicznej im. Prof. Wł. Studenckiego w Bytomiu.

Wypożyczalnia Literatury dla Dzieci i Młodzieży MBP, Bytom, pl. Jana III Sobieskiego 3

Baśniowe rozgrywki – ferie zimowe w bibliotece.

Zajęcia literackie, prezentacje komputerowe, gry planszowe, warsztaty artystyczne oraz zagadki literackie dla dzieci spędzających ferie zimowe w mieście.
14 .01 i 21. 01 godz. 12:00- 13:30

Ferie w Placówkach Filialnych.

„Spotkanie ze śnieżynką” – zajęcia literackie, plastyczne i edukacyjne dla dzieci spędzających ferie zimowe w mieście.

16.01 godz. 10:00- 12:00 : „Mrozem malowane
23.
01 godz. 10:00 – 12:00: „Biała magia”

Placówka Filialna Nr 1, Bytom-Szombierki, ul. Zakątek 20, tel. tel. 730 595 001 (zajęcia tylko 16 stycznia) 

Placówka Filialna Nr 4, Bytom-Stroszek, ul. Hlonda 38, tel. tel. (32) 726 66 83 

Placówka Filialna Nr 6, Łagiewniki, ul. Cyryla i Metodego 38 , tel. tel. (32) 724 95 91 (zapisy) 

Placówka Filialna Nr 12, Bytom-Rozbark, ul. Arki Bożka 21, tel. tel. (32) 787 31 15 

Placówka Filialna Nr 20, Bytom-Sucha Góra, ul. Korczaka 1, tel. tel. (32) 725 06 29 

Placówka Filialna Nr 22, Bytom-Miechowice, ul. Nickla 19, tel. tel. 730 595 002 

Placówka Filialna Nr 23, Bytom-Śródmieście, ul. Łużycka 12, tel. tel. (32) 787 60 75.

Ferie w Muzeum

Na zajęcia obowiązują zapisy w Dziale Edukacji, tel. 32 281 82 94 w.127.

Harmonogram ferii w MGB:

14.01.2020, godz. 11.00 (wtorek), Wilcze opowieści, prowadzi Zuzanna Orzeł. Wstęp: 10 zł

15.01.2020, godz. 11.00 (środa), Jak to działało?, prowadzi Magdalena Pospieszałowska. Wstęp: 10 zł

16.01.2020, godz. 11.00 (czwartek), W poszukiwaniu zaginionego koloru, prowadzi Marek Ryś. Wstęp: 10 zł

17.01. 2020, godz. 11.00 (piątek), Obrazy malowane światłem i cieniem, prowadzi Magdalena Pospieszałowska. Wstęp: 10 zł

18.01.2020, godz. 12.30 (sobota), Zimowe lampiony, prowadzi Zuzanna Orzeł.  Wstęp: 10 zł

21.01.2020, godz. 11.00 (wtorek), Krepinowe kwiaty dla babci, prowadzi Magdalena Pospieszałowska. Wstęp 10 zł

22.01.2020, godz. 11.00 (środa), Zrób to sam dla dziadka, prowadzi Marek Ryś. Wstęp 10 zł

23.01.2020, godz. 11.00 (czwartek), Tajemnice starego cmentarza, prowadzi Zuzanna Orzeł. Wstęp 10 zł

24.01.2020, godz. 11.00 (piątek), Mozaika, prowadzi Anna Rak. Wstęp 10 zł

25.01.2020, godz. 12.30 (sobota), Mały konstruktor, prowadzi Marek Ryś. Wstęp 10 zł